Praha hledá firmu, která udělá audit Technické správy komunikací

Praha 9. května (ČTK) - Praha hledá firmu, která provede audit městské příspěvkové organizace Technické správy komunikací (TSK). Audit se bude týkat oblasti takzvané telematiky, tedy světelných infocedulí. ČTK to po dnešní koaliční schůzce ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN) řekli primátorka Adriana Krnáčová (ANO) a její náměstek Petr Dolínek (ČSSD). Důvodem zadání auditu je březnový zásah policistů, kteří zadrželi několik lidí včetně tehdejšího šéfa TSK Ladislava Pivce.

"Pan náměstek nám sdělil, že zadal výběrové řízení na auditora a do konce června by mělo být jasné, kdo bude auditorem TSK. Bude se auditovat ta část TSK, která je předmětem vyšetřování, a to je telematika," řekla Krnáčová.
Zástupci Trojkoalice původně požadovali, aby byl udělán forenzní audit. K tomu nakonec město nepřistoupilo. "Forenzní audit by trval zbytečně dlouho. Přistoupili bychom k němu teprve tehdy, pokud by se objevily nějaké závažné informace v tom námi nyní zadávaném," řekl Dolínek.
Trojice lidí obviněných v kauze TSK čelí obvinění ze sjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Podle zpravodajského webu Českého rozhlasu je hlavním aktérem kauzy právě Pivec, který si podle policie několikrát řekl o úplatek šest milionů korun. Pivec údajně peníze žádal v souvislosti s pěti zakázkami městské firmy.
TSK je příspěvkovou organizací, kterou letos město transformovalo do akciové firmy. Ta převzala po příspěvkové organizaci všechny její činnosti. Firma mimo jiné opravuje a čistí komunikace a chodníky. Na starosti má také zimní údržbu nebo správu elektronických zmíněných informačních tabulí.
brn mal