Dopravní podnik vypíše znovu zrušenou zakázku na údržbu zeleně

Praha 24. května (ČTK) - Pražský dopravní podnik (DPP) vypíše znovu zakázku na údržbu zeleně, kterou zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to dnes sdělila mluvčí DPP Aneta Řehková. Nyní podnik bude hledat firmu, která do výběru vítěze tendru tyto služby pro DPP zajistí. Podle ÚOHS byla zakázka na čtyři roky s předpokládanou cenou 49 milionů korun vypsaná netransparentně.

"Veřejná zakázka bude vyhlášena opakovaně. V současné době probíhá poptávkové řízení na tuto službu. Smlouva, která bude uzavřena na základě poptávkového řízení, pokryje období do ukončení veřejné soutěže," uvedla Řehková.
Podle ÚOHS dopravní podnik v několika bodech nestanovil transparentně požadavky na způsob zpracování nabídkové ceny. Týkalo se to například položky na obnovu zničeného trávníku.
Dopravní podnik hlavního města Prahy zakázku vypsal loni. Vzhledem k její velikosti ji zveřejnil i ve věstníku Evropské unie. Podnik chce vybrat firmu, která pro něj bude zajišťovat komplexní údržbu zeleně, chemickou likvidaci plevele nebo odstraňování náletových dřevin. ÚOHS se případem zabýval na základě podnětu společnosti Elvostav.
brn jw