Cenu TOP Stavební firma za rok 2016 obhájil Strabag

Praha 12. června (ČTK) - Cenu TOP Stavební firma za rok 2016 obhájila společnost Strabag. V soutěži analytické společnosti CEEC Research hodnotí veřejní zadavatelé vybrané firmy podle kvality, dodržení lhůty a dohodnuté ceny. Společnost CEEC Research výsledky soutěže vyhlásila na dnešním setkání lídrů českého stavebnictví. Druhé místo obsadil stejně jako loni Colas, třetí byla firma Swietelsky stavební.

Letos se konal pátý ročník soutěže. Společnost Strabag se zatím vždy umístila mezi nejlepší trojicí. Čtyřikrát vyhrála, pouze za rok 2013 si prvenství připsala firma Vodohospodářské stavby.
Do soutěže se nelze přihlásit. CEEC Research nominuje automaticky 25 největších dodavatelů stavebních prací pro veřejný sektor v daném roce podle počtu provedených veřejných zakázek.
V porotě jsou představitelé veřejných investorů, kteří zakázky stavebním společnostem zadávají. Letos firmy hodnotilo 393 investorů. Každý hlasující hodnotí vybrané stavební firmy, které pro něj práci provedly.
ciz mha