Pražští radní budou rozhodovat o rozšíření kamerového systému

Praha 5. září (ČTK) - Radní hlavního města budou dnes schvalovat zadání dvou veřejných zakázek souvisejících s rozšiřování městského kamerového systému. Na programu je také obnova okolí Palmovky, strategie rozvoje tramvajových tratí, zpráva o plnění rozpočtu za první pololetí, vybudování fitness hřišť v městských částech či úprava vnitrobloku Vybíralova na Černém Mostě.

Zakázka s předpokládanou hodnotou 40 milionů korun má na příští čtyři roky zajistit nákup a instalaci nových kamer. Další tendr za 192 milionů má na stejnou dobu vyřešit technickou podporu, údržbu a monitoring systému. Vedení města vychází z koncepce rozvoje kamerového systému, podle které by Praha měla přidávat deset nových kamerových stanovišť ročně.
Radní by měli jednat také o přípravě obnovy okolí stanice metra Palmovka. Podle navrženého materiálu má na magistrátu vzniknout pozice koordinátora, který by zajišťoval komunikaci mezi všemi účastníky projektu. Vedení Prahy bude také schvalovat strategii rozvoje tramvajových tratí, kterou před časem zpracoval dopravní podnik a která počítá se stavbou téměř 30 nových tratí do roku 2030.
Radní budu schvalovat také proměnu vnitrobloku na Černém Mostě, která má být prvním krokem k postupné přeměně pražských sídlišť. Program zahrnuje i přidělení peněz na vybudování veřejných fitness hřišť s běžeckými dráhami, která by v případě schválení radou a zastupitelstvem měla vzniknout na všech 57 městských částech.
psc jw