Vodohospodářské sdružení Turnov chybovalo v tendru

Brno 11. září (ČTK) - Vodohospodářské sdružení Turnov chybovalo v tendru na kanalizaci a vodovod pro 25 rodinných domů a dva bytové domy v Lomnici nad Popelkou. Od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) za chyby v zakázce z roku 2015 dostalo pokutu 90.000 korun. Rozhodnutí o pokutě už je pravomocné, zjistila ČTK z webu úřadu.

Vodohospodářské sdružení uzavřelo smlouvu s vybranou firmou bez otevřeného tendru. Tento postup mohl podle úřadu podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky. Vodohospodářské sdružení Turnov navíc na svém profilu pozdě zveřejnilo smlouvu s vybranou firmou.
Cena zakázky dosáhla téměř osmi milionů korun. Teoreticky tak vodohospodářskému družení hrozila pokuta až téměř 800.000 korun. Při stanovení její konečné výše ale ÚOHS přihlédl k okolnostem případu.
"Stanovenou výši pokuty nelze vzhledem k výši finančních prostředků, jimiž zadavatel v rámci svého rozpočtu disponuje, považovat za likvidační," uvedl místopředseda ÚOHS Josef Chýle. Vodohospodářské sdružení Turnov se proti pokutě neodvolalo.
vrn dr