ÚOHS znovu projedná zakázku správy silnic Vysočiny na opravy

Brno 3. ledna (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) znovu projedná zakázku Krajské správy a údržby silnic Vysočiny na opravy a investice do silnic II. a III. tříd. Původně v zakázce našel chyby a zakázal správě silnic uzavřít smlouvu s vítězem. Nyní se případ vrací na počátek, zjistila ČTK z webu úřadu.

Kraj Vysočina zakázku vypsal loni v březnu. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže se jí začal zabývat na základě podnětu společnosti ROBSTAV stavby.
Ta podala nabídku do tří částí tendru, tedy na opravy silnic na Pelhřimovsku, Jihlavsku a Havlíčkobrodsku. Z tendru ale byla vyřazena, což se podle původních závěrů ÚOHS stalo v rozporu se zákonem.
Předseda ÚOHS Petr Rafaj případ nyní vrátil svým podřízeným a původní závěry úřadu zrušil. ÚOHS se bude znovu zabývat tím, zda chyby krajské správy silnic mohly mít nebo měly vliv na výběr dodavatele v příslušných částech tendru.
vrn jpt