UPOZORNĚNÍ PRO DODAVATELE ZAPSANÉ V SEZNAMU KVALIFIKOVANÝCH DODAVATELŮ

Praha 3. ledna (www.portal-vz.cz) Dodavatel zapsaný v Seznamu kvalifikovaných dodavatelů má povinnost dle § 231 odst. 1 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění, každý rok MMR písemně oznámit po začátku roku nejpozději do 31. 3., že nedošlo ke změně zapsaných údajů a ve stejné lhůtě je povinen předložit doklady dle § 74 odst. 1 písm. b) až d) (potvrzení FÚ o neexistenci daňových nedoplatků, potvrzení SSZ a čestné prohlášení ohledně spotřební daně a placení zdr. pojištění). Doklady se předkládají v originále či úředně ověřené kopii.

V roce 2018 musí být kompletní oznámení podané v listinné podobě zaevidováno podatelnou MMR již ve čtvrtek 29. 3. 2018 a oznámení podané v elektronické podobě musí být zaevidováno v podatelně MMR nejpozději v sobotu 31. 3. 2018.
Zahraniční právnické osoby i organizační složky dokládají čestné prohlášení i doklady jak z ČR, tak i z místa sídla společnosti. Doklady vydané v zahraničí budou opatřeny apostilou (a to i doklady pořízené prostřednictvím elektronické komunikace) a úředním překladem.
Podání je možné učinit buď v listinné, nebo elektronické podobě (ID: 26iaava) včetně přikládaných dokladů, tzn. při listinném podání budou doklady, které dodavatel obdržel v elektronické podobě, zkonvertovány na kontaktním místě Czech POINTu do listinné podoby. Obdobně se postupuje v případě elektronického podání (doklady nelze skenovat, ale pouze konvertovat nebo přeposlat v úřední elektronické podobě, tzn. s elektronickým podpisem osoby, která doklad vystavila). Pokud dodavatel bude současně žádat o změnu zápisu v SKD, je možné učinit obě podání současně, ale jako dvě samostatná podání. Příslušný formulář "Potvrzení, že nedošlo ke změně zapsaných údajů" je k dispozici na http://www.portal-vz.cz/cs/Jak-na-zadavani-verejnych-zakazek/Metodiky-stanoviska/Metodicke-pokyny/Metodicke-pokyny-pro-SKD-SCD-RKS/Formal-Guidelines-for-the-List-of-Approved-Economi. Každoroční potvrzení nepodléhá správnímu poplatku.