Zlínský kraj připravuje nákup 28 automobilů za 19 milionů korun

Zlín 20. dubna (ČTK) - Zlínský kraj připravuje společný nákup automobilů pro krajský úřad a své příspěvkové organizace. Za 28 nových vozidel zaplatí téměř 19 milionů korun. Investiční záměr už schválili krajští radní. Novinářům to dnes řekl náměstek hejtmana Jiří Sukop (ANO).

"Jedná se o osobní i užitková vozidla. Poprvé v dějinách Zlínského kraje je to řešeno tak, že si nekupují jednotlivá oddělení nebo jednotlivé organizace motorová vozidla samostatně, ale udělali jsme takzvanou sdruženou poptávku. Takto řešíme vozový park pro samotný úřad i pro jeho příspěvkové organizace. Provozní náklady si potom budou řešit jednotliví uživatelé," uvedl Sukop.
Na novou dodávku pro devět lidí se mohou těšit například v dětských domovech v Liptálu na Vsetínsku a Vizovicích na Zlínsku. Větší vozidla pro přepravu klientů obdrží také domovy pro osoby se zdravotním postižením ve Valašském Meziříčí, Pržně a Karolince na Vsetínsku a ve Velehradě a Starém Městě na Uherskohradišťsku. Osobní automobily pořídí hejtmanství pro Baťův institut ve Zlíně, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti nebo Krajskou pedagogicko-psychologickou poradnu.
Krajští radní už schválili vyhlášení veřejné zakázky na dodavatele automobilů. Všechna vozidla by měla být k dispozici nejpozději do letošního října. Automobily ve vozovém parku krajského úřadu a jeho příspěvkových organizací, která jsou ve špatném technickém stavu, případně je jejich údržba příliš nákladná, nechává hejtmanství ekologicky zlikvidovat.
chv hj