Rakovník opakuje tendr na opravu školy kvůli nezájmu firem

Rakovník 30. dubna (ČTK) - Město Rakovník znovu vypsalo tendr na opravu 3. základní školy v hodnotě zhruba deset milionů korun, do prvního se nikdo nepřihlásil, stejně jako do tendru na úpravy botanické zahrady. Firmy podle vedení města nemají kapacity, problém jsou i ceny projektů, protože v poslední době vzrostly ceny stavebních prací i stavebních materiálů. "Je tedy složité sehnat stavební firmu, která projekt zpracuje za cenu projektanta," sdělil ČTK mluvčí rakovnické radnice Jiří Cafourek.

Zrušení a opětovné vypsání zakázky pro 3. základní školu podle Cafourka zatím neznamená posunutí termínu zahájení prací, ten je naplánovaný na konec června. Škola bude po úpravách bezbariérová, přibudou moderní odborné učebny pro výuku přírodopisu, fyziky a informatiky včetně vybavení a lepšího připojení na internet. Ve škole mají být vybudovány dva výtahy a schodišťová plošina. Úpravy se budou týkat i sociálního zařízení.
Podle mluvčího je nezájem firem o zakázky trendem poslední doby. "V současné době mají firmy stavební kapacity naplněny až do podzimu, je těžké sehnat firmu, která má kapacitu volnou," dodal Cafourek. Úprava zadávacích podmínek by podle něj mohla sice teoreticky nezájem firem ovlivnit, ale podmínky nyní odpovídají požadavkům na kvalitu a ty město měnit nechce.
sbe sd