ÚOHS otevírá cestu k zahájení výstavby D35 v úseku Časy–Ostrov

Brno 23. května (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) otevřel cestu k zahájení výstavby D35 v úseku Časy - Ostrov. Podle serveru zdopravy.cz zamítl stížnost vyřazených firem.

"Úřad svým prvostupňovým rozhodnutím zamítl návrh společností M-Silnice, Hochtief CZ a Colas CZ proti postupu zadavatele Ředitelství silnic a dálnic ČR v zadávacím řízení na D35 Časy-Ostrov," řekl dnes serveru zdopravy.cz mluvčí ÚOHS Martin Švanda. Úřad podle něj konstatoval, že ŘSD vyloučilo nabídku oprávněně, neboť nesplňovala podmínky zadávací dokumentace.
Sdružení M-Silnice, Hochtief a Colas nabídlo ze všech uchazečů nejnižší cenu. Do tendru šlo s cenou 2,977 miliardy korun, což je o 40 procent méně v porovnání s projektovou cenou. Vyřazeno bylo zřejmě kvůli podání jedné části nabídky na špatném formuláři.
Ze soutěže byl vyloučen i uchazeč, který se podle ceny umístil na druhém místě. Italsko-turecké sdružení Astaldi a IC Ictas Insaat Sanay ve Ticaret požadovalo za výstavbu 3,065 miliardy korun. Jeho stížnost ÚOHS zamítl už začátkem května, uvedl dnes server, který zároveň připomněl, že ÚOHS naopak v polovině května zrušil tendr na třináctikilometrový úsek Opatovice nad Labem - Časy.
vrn hj