Archiv iVysílání začala pro Českou televizi znovu provozovat O2

Praha 1. června (ČTK) - Internetový archiv iVysílání začala pro Českou televizi (ČT) znovu provozovat telekomunikační firma O2 Czech Republic. Vyplývá to ze smlouvy zveřejněné v Registru smluv. Mluvčí ČT Karolína Blinková dnes ČTK řekla, že O2 zakázku získala jako druhá v pořadí ve výběrovém řízení, které loni vyhrála společnost SuperNetwork. S ní televize podle mluvčí ukončila spolupráci kvůli opakovanému porušování smlouvy.

Z registru smluv vyplývá, že smlouva mezi ČT a O2 uzavřená 30. května je v hodnotě 23,94 milionu korun. Po dobu tří let má ČT platit měsíčně 665.000 korun.
Firma SuperNetwork se novým technickým provozovatelem iVysílání stala letos v květnu po vítězství v tendru z loňského roku. Podle Blinkové nyní ukončení smluvního vztahu řeší právníci.
Loňské výběrové řízení bylo druhým pokusem najít provozovatele iVysílání, první tendr ČT zrušila, protože kvůli formálním nedostatkům vyřadila tři ze čtyř uchazečů. Do druhé soutěže se už přihlásily jen O2 a SuperNetwork podnikatele Zdeňka Cendry. Vítěz měl podle smlouvy za tři roky svých služeb od ČT inkasovat 18 milionů korun.
Na serveru iVysílání.cz si lidé mohou dodatečně přehrát pořady z běžného vysílání ČT. Dostupné jsou prostřednictvím počítače i chytrých televizorů, které umožňují takzvané odložené sledování.
dvd rot