Hospodaření Prahy budou kontrolovat Nexia AP a AV-Auditing

Praha 25. září (ČTK) - Hospodaření hlavního města bude v následujících letech kontrolovat konsorcium společností Nexia AP a AV-Auditing. Město jim během šesti let zaplatí zhruba 8,97 milionu korun. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Hlavní město hospodaří každoročně s rozpočtem ve výši desítek miliard korun.

Předmětem veřejné zakázky bylo přezkoumání hospodaření a vyhotovení zprávy auditora o výsledcích přezkoumání za jednotlivá účetní období v letech 2018 až 2023 včetně jejich projednání s primátorem. Součástí zprávy od auditora budou rovněž metodická doporučení a návrhy opatření k odstranění případných nedostatků. Konsorcium rovněž poskytne poradenské služby v rozsahu 120 hodin ročně.
Hospodaření Prahy skončilo k letošnímu 30. červnu přebytkem zhruba 9,68 miliardy korun. Hospodaření ovlivnily nízké výdaje a vyšší příjmy. Příjmy činily asi 45,3 miliardy a výdaje 35,6 miliardy korun.
Praha si loni schválila rozpočet na letošní rok s plánovanými příjmy 54,096 miliardy a výdaji 70,3 miliardy. Deficit pokryje z vlastních zdrojů a státních příspěvků.
brn mal