Klentnice dostala pokutu 60.000 Kč za chyby při veřejné zakázce

Brno 15. listopadu (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vyměřil pokutu 60.000 korun obci Klentnice na Břeclavsku. Chybovala při zadávání veřejné zakázky na kanalizaci za 36 milionů korun. ČTK to zjistila z internetových stránek úřadu. Rozhodnutí i pokuta jsou pravomocné.

Problémem bylo hlavně to, že obec po dodavatelích, kteří o zakázku usilovali, požadovala doložení dvou referenčních zakázek na provoz kanalizace. "Obec požadovala doklad o zkušenosti s provozem kanalizace, i když je zřejmé, že v rámci předmětné veřejné zakázky vybraný dodavatel nebude provoz kanalizace provádět, nýbrž je podle smlouvy povinen pouze vypracovat provozní řád pro zkušební provoz," uvedl mluvčí antimonopolního úřadu Martin Švanda.
Klentnice vyhlásila veřejnou zakázku v lednu letošního roku, v květnu uzavřela smlouvu se společností Klentnice - VHS Břeclav - VaK Břeclav. Úřad se postupem při zadávání veřejné zakázky začal zabývat v červenci letošního roku. Rozhodnutí je pravomocné, obec proti němu nepodala rozklad.
ska hj