České dráhy hledají nové sídlo, stěhovat by se mohly za dva roky

Praha 3. prosince (ČTK) - České dráhy začaly hledat nové sídlo, kam by se mělo zhruba za dva roky přestěhovat generální ředitelství společnosti. Podle vypsané veřejné zakázky hledají 15letý pronájem minimálně 8600 metrů čtverečních kancelářských prostor. Vyplývá to z věstníku veřejných zakázek. Podle serveru zdopravy.cz zaplatí dráhy za pronájem stovky milionů korun. V současnosti společnost sídlí v budově ministerstva dopravy na nábřeží Ludvíka Svobody v Praze.

České dráhy podle zveřejněných podmínek soutěže hledají kanceláře v budově postavené po roce 1990. Požadovaných nejméně 8600 metrů čtverečních má být možné uzpůsobit podle potřeb společnosti, dopravce chce mít také k dispozici 700 metrů čtverečních skladovacích prostor a 85 parkovacích míst.
Dráhy budou nabídky přijímat do 7. února příštího roku. Společnost chce mít budovu k dispozici nejpozději do konce června 2020, kdy vyprší pronájem současného sídla podniku. Klíčová bude cena, která bude tvořit 70 procent hodnocení nabídky, výběr však může podle podmínek zakázky ovlivnit i umístění nabízených prostor a jejich vzdálenost k zastávce MHD a železnici.
České dráhy využívají budovu ministerstva dopravy, kde mají kanceláře pro zhruba 500 lidí. Server zdopravy.cz uvedl, že jednou z variant pro umístění nového sídla může být společný developerský projekt Penty a Sudopu s názvem Churchill Square vznikající poblíž hlavního nádraží v Praze. České dráhy zde vlastní pozemky, které do budoucna plánují developerovi prodat. Dráhy jsou ovšem majitelem i dalších lukrativních pozemků v blízkosti některých pražských nádraží.
sip dvd