DPP vypsal tendr na dodávku náhradních dílů za 530 milionů Kč

Praha 3. prosince (ČTK) - Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal výběrové řízení na dodávku náhradních dílů pro autobusy. Do tendru hodlá vložit až 530 milionů korun. Vyplývá to z dokumentace zveřejněné ve věstníku veřejných zakázek. Smlouva s dodavatelem bude uzavřena na 48 měsíců. Zájemci o zakázku mohou své nabídky podávat do 3. ledna 2019.

Podnik v tendru poptává motory, převodovky, nápravy, podvozky, karoserie, elektroinstalace, odbavovací a informační systém a příslušenství. Podle dokumentu je cílem zajistit stabilní a dlouhodobé množství zásob.
Kolik přesně DPP zaplatí, bude záležet na výsledku výběrového řízení. Maximálně stanovená cena 530 milionů je bez DPH. Dodávky dílů bude DPP platit zpětně na základě dodané faktury. Zájemci budou muset splnit několik požadavků, a to například, že za poslední tři roky získali alespoň jednu zakázku s ročním plněním minimálně milion korun a předmětem byla dodávka dílů na autobusy.
DPP se chystá v rámci provozu autobusů nakoupit od společnosti SOR Libchavy 40 kloubových nízkopodlažních autobusů. Za vozy podnik zaplatí zhruba 286,8 milionů korun. Autobusy podnik nakoupí v rámci tendru na dodávku celkem 150 vozů. DPP v minulosti vypsal tři tendry na dodávku až 500 autobusů v souhrnné výši až tři miliardy korun.
DPP provozuje více než 1100 autobusů s průměrným stářím devět let. Nejdelší trasu má autobusová linka 177, a to bezmála 29 kilometrů. Náklady podniku na provoz autobusů v rámci pražské integrované dopravy činí ročně necelé čtyři miliardy korun.
brn mal