DPP uzavřel smlouvu na výměnu pražců v metru za 200 milionů Kč

Praha 22. března (ČTK) - Pražský dopravní podnik (DPP) uzavřel se sdružením firem Edikt-Swietelsky-výměna pražců rámcovou smlouvu na výměnu pražců v metru v hodnotě 200 milionů korun. Smlouva je uzavřena na 48 měsíců. Vyplývá to z informací ve věstníku veřejných zakázek. Poprvé bude firma pro DPP pracovat o Velikonocích na trase metra C a následně také na zbylých dvou trasách. DPP je největší městská firma a provozuje metro, tramvaje autobusy nebo lanovou dráhu.

"První akci, kterou budou (vybraná firma) provádět, je výměna 326 pražců mezi stanicemi Budějovická a Pankrác během velikonoční výluky. Účelem uzavření této rámcové smlouvy je zrychlení výměny původních dřevěných pražců," sdělila mluvčí DPP Aneta Řehková.
Kolik podnik vybrané firmě nakonec zaplatí, není jasné. Rámcová smlouva totiž umožňuje objednat pouze práce, pro které se rozhodne, nemusí tak vyčerpat celou zmíněnou částku.
Provoz na trase C bude poprvé přerušen mezi Pražského povstání a Budějovickou v pátek 19. dubna od 01:15. Práce v metru budou pokračovat do 22. dubna a vlaky se na trať vrátí 23. dubna, kdy budou v 03:50 práce oficiálně ukončeny.
Podruhé metro nepojede po jedné z kolejí mezi Pražského povstání a Pankrácí od 29. června do 7. července. Poslední naplánovaná výluka bude na jedné z kolejí mezi stanicemi Vyšehrad a Pražského povstání od 26. do 28. října, kdy se vlaky na trať vrátí 29. října od zahájení ranního provozu.
brn mal