Radní projednají zahájení geologického průzkumu ke stavbě metra D

Praha 20. května (ČTK) - Pražští radní na dnešním zasedání projednají záměr výstavby metra D z Pankráce do Písnice a rovněž zahájení geologického průzkumu, který stavbě metra předchází. Radní posoudí dotaci města pro výstavbu čtvrtého nástupiště na vlakovém nádraží ve Vršovicích. Na programu jednání je rovněž promítání zápasů mistrovství světa v hokeji na Staroměstském náměstí nebo tendr na opravu aut městské policie.

Geologický průzkum se uskuteční na několika místech na Pankráci, náklady na něj budou 1,58 miliardy korun. Šachty, štoly a další podzemní prostory, které při průzkumu vzniknou, nebudou zasypány, ale využity pro tunely, přestupní chodby nebo poslouží pro vzduchotechniku.
Radní projednají rovněž dotaci na vybudování nového nástupiště ve Vršovicích, které by sloužilo pro městskou železniční linku S61. Měla by propojit Smíchov, Vršovice, Zahradní Město, Malešice a Běchovice. Město by se mělo podílet na stavbě 12,5 milionu korun.
Pokud čeští hokejisté postoupí do semifinále, Praha uspořádá na Staroměstském náměstí promítání utkání na velkoplošných obrazovkách. Radní by proto měli dnes schválit vypsání veřejné zakázky na firmu, která projekci zařídí.
brn rot