Oprava tramvajové trati ve Vinohradské skončí o dva týdny dříve

Praha 6. června (ČTK) - Pražský dopravní podnik (DPP) zkrátí o zhruba dva týdny rekonstrukci tramvajové trati ve Vinohradské ulici v Praze 2 a 3. Tramvaje se tam vrátí v sobotu 29. června. ČTK to dnes sdělila mluvčí DPP Aneta Řehková. Rekonstrukce ve Vinohradské ulici začala letos na začátku března. Technická správa komunikací (TSK) na stejné trati kompletně opraví zastávku I. P. Pavlova v Bělehradské ulici.

"Velmi dobrá organizace práce, fungující trasy návozu a odvozu materiálu, kvalitní stavební stroje, užití delších kolejnic vedoucí ke snížení počtu svarů, ale i ideální počasí. To vše nám přispělo k úspěšnému urychlení prací ve Vinohradské," uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský.
Podnik začal v březnu opravovat koleje v délce zhruba 1,9 kilometru. Vyměňoval nejen koleje, ale opravoval odvodnění, dráhové kabely a trolejové vedení. Stavebníci vybudují bezbariérové přístupy k zastávkám a obnoví osvětlení sloupků s jízdními řády.
Rekonstrukce se dočká také zastávka I. P. Pavlova v Bělehradské ulici. TSK vypsala zakázku, ve které hledá stavební firmu. Zastávka bude přebudována na bezbariérovou, stavbaři opraví okolní chodníky, které budou z mozaikové dlažby, a vozovky. Projekt počítá také s bezbariérovými přechody pro chodce. Náklady by měly být maximálně 37 milionů korun, přesná částka bude ale záviset na výsledku tendru.
brn snm