Veřejné zakázky 2019 - nové výklady a zkušenosti

21.06.2019 (www.pravniprostor.cz…, Zdroj:Pravniprostor.cz / Aktuality, Autor:Ondřej Drachovský)
Dne 20. června uspořádala Asociace pro veřejné zakázky (AVZ) již IX. ročník odborné konference, která se konala ve 27. patře pražské City tower. Záštitu nad akcí převzala Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj, a Petr Rafaj, předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Konference se zúčastnilo bezmála 200 zástupců z řad odborné veřejnosti. Letošní program byl věnován novým výkladům a zkušenostem v zadávacím řízení. Přednášející upozornili na nová soudní rozhodnutí, stanoviska Ministerstva či právní názory advokátů specializujících se na veřejné zakázky. V rámci panelové diskuse byly probrány dotazy účastníků týkající se bankovních záruk, především autorizované konverze záručních listin, odkazů na informační systémy veřejné správy či subjektivních hodnotících kritérií. Mezi panelisty zasedli Tomáš Machurek, předseda výkonného výboru AVZ a partner advokátní kanceláře MT Legal, Iveta Pospíšilíková, vedoucí odboru druhostupňového rozhodování ÚOHS, Csaba Csorba, advokát advokátní kanceláře HAVEL & PARTNERS, či zástupci Ministerstva pro místní rozvoj Pavel Herman a Jan Ségl.
Díky erudici jednotlivých přednášejících i aktivně diskutujících účastníků lze zhodnotit úroveň konference jako velmi vysokou. Všem zájemcům o právo veřejných zakázek lze jednoznačně jen doporučit účast na dalších akcích pořádaných AVZ, kupříkladu 12. ročníku dvoudenní říjnové konference. Ta se uskuteční 10. až 11. 10. od 10.00 h. v Hotelu Zámek Valeč.
-------------------------------------------