Kraj vybere zpracovatele tří architektonických…

02.08.2019 (/www.facebook.com…, Zdroj:Facebook / Příspěvky, Autor:Karlovarský kraj - oficiální stránka) Kraj vybere zpracovatele tří architektonických studií pro řešení havarijního stavu historické budovy keramické školy v Karlových Varech.

Studie by měly také nastínit předpokládaný rozvoj školy odpovídající moderním požadavkům na výuku. V současnosti už je k dispozici zadání pro nezávislé projektové kanceláře, které mohou zaslat nabídky na veřejnou zakázku do 29. srpna 2019, 13 hodin. Krajský radní Josef Janů vysvětlil:"Všichni si plně uvědomujeme, že škola již více než dva roky funguje v provizorních podmínkách a její kapacita i každodenní činnosti jsou významně omezeny. Na řešení se postupnými kroky intenzivně pracuje. S ředitelkou školy, zástupci Kanceláře architektury města Karlovy Vary a přizvanými odborníky jsme na červnovém workshopu formulovali konkrétní požadavky na fungování i stavební program objektu školy. Výsledkem všech přípravných činností je právě vytvořené zadání a řada odborných podkladových materiálů." Studie bude kraj posuzovat i podle finančního objemu stavby a budoucích provozních nákladů. Rozhodující význam bude mít také navržený harmonogram výstavby a jeho dopad na výuku v provizorních podmínkách. S návrhy architektonických studií chce kraj následně seznámit veřejnost, jejíž podněty budou velmi důležité. Podmínky a kritéria výběru, včetně zadání studie, jsou zveřejněny na internetových stránkách kraje: http://www.kr-karlovarsky.cz/region/uzem_plan/Stranky/dokum-kraj/SUPS-KV.aspx .
--------------------------------