Novým pojistitelem advokátů je Generali Česká pojišťovna, rámcová smlouva platí

(03.01.2020/Advokatnidenik.cz/Články)V návaznosti na avizované sloučení Generali Pojišťovny a České pojišťovny, ke kterému došlo koncem roku 2019, seznamuje nový pojistitel advokátní stav s podrobnostmi týkajícími se zejména rámcové pojistné smlouvy.

Na to, jaký má tento krok dopad na pojistné smlouvy advokátek a advokátů, jsme se zeptali Ing. Daniela Krupičky, garanta rámcové smlouvy ČAK v Generali České pojišťovně.

„Jen pozitivní, protože tímto krokem se nový pojistitel Generali Česká pojišťovna a. s. stal nejdostupnější pojišťovnou s nejširší nabídkou služeb na českém trhu. Pokud jde o rámcovou smlouvu, tak zůstává v platnosti tak, jak byla u Generali Pojišťovny a. s. sjednána, a to včetně pojistných podmínek a rozsahu pojistné ochrany,“ ujistil Ing. Krupička.

V přechodném období se může sice stát, že v určité části smluvní dokumentace se z historických důvodů mohou advokátky a advokáti stále setkat s původním názvem pojistitele či neaktuálním logem. Na pojistnou ochranu tento fakt však nemá žádný vliv a rámcová pojistná smlouva pokračuje beze změny.

„Případné nároky, který by vyplývaly z pojistné smlouvy původně sjednané u Generali Pojišťovny a. s., mohou pojištění advokáti řešit s pojistitelem Generali Česká pojišťovna a. s. Pokud by měli členové advokátního stavu jakýkoliv dotaz nebo problém, mohou kontaktovat makléřskou společnost WI-ASS ČR s. r. o., jejímž prostřednictvím je rámcová smlouva sjednána,“ doplňuje Ing. Krupička.

Kontakty:

WI-ASS ČR s.r.o. – tel.: 222 390 845 nebo e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , kontaktní osobou je Mgr. Tereza Poláková.

Generali Česká pojišťovna – e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , kontaktní osobou je Ing. Daniel Krupička.