MODERNIZUJEME VOZY PRO REGIONÁLNÍ SPOJE

(21.07.2020; České dráhy - ČD pro Vás) České dráhy vyhlásily výběrové řízení na sériovou modernizaci až 52 osobních vozů pro regionální vlaky řady Bdmtee. Vítěz tendru získá zakázku na modernizaci 16 vozů pro Pardubický kraj a opci na modernizaci dalších 36 vozů, které mohou být nasazeny například ve Středočeském kraji nebo i jinde v České republice.

Při modernizaci dostanou vozy nové sedačky s textilním potahem, elektrické zásuvky a USB konektory pro dobíjení elektroniky, nový audiovizuální informační systém s LCD monitory, wi-fi, velkoobjemové police na zavazadla nebo místa pro jízdní kola a kočárky. Díky zmenšení počtu míst z 96 na 79 budou mít sedící cestující větší komfort. Nástupní dveře budou kompletně zrenovované a nově doplněné tlačítkovým ovládáním. Kromě toho České dráhy vybaví nejméně sedm řídicích vozů řady Bfhpvee (přezdívaných Sysel) zvedací plošinou.