Členové asociace

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad
Úřad Regionální rady je výkonným orgánem Regionální rady. Zajišťuje vše, co souvisí s realizací Regionálního operačního programu (ROP) Jihozápad.
  • Název: Úřad regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad
  • Tel: 389 058 600
  • Web: www.rr-jihozapad.cz

Zajišťuje vše, co souvisí s realizací Regionálního operačního programu (ROP) Jihozápad po stránce odborné, organizační i z hlediska technického zabezpečení s výjimkou záležitostí, které jsou svěřeny Výboru Regionální rady. Regionální operační program (ROP) regionu soudržnosti NUTS II Jihozápad je jedním ze sedmi regionálních operačních programů České republiky, které od roku 2007 slouží k podpoře hospodářského a sociálního rozvoje. Program ROP Jihozápad podporuje dotacemi z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) projekty realizované na území Jihočeského a Plzeňského kraje. Hlavním cílem programu ROP Jihozápad je zvýšení konkurenceschopnosti a atraktivity regionu v zájmu zvyšování kvality života jeho obyvatel. Pro program ROP Jihozápad je na období 2007 – 2013 vyčleněno 18,4 miliard korun.