Členové asociace

Akademie věd České republiky
Akademie věd České republiky (AV ČR) je soustavou 54 veřejných výzkumných pracovišť. Pracuje zde více než 8000 zaměstnanců.
  • Název: Akademie věd České republiky
  • Tel: 221 403 111
  • Web: www.cas.cz

Hlavním posláním AV ČR a jejích pracovišť je uskutečňovat základní výzkum v širokém spektru přírodních, technických, humanitních a sociálních věd. Tento výzkum (ať již vysoce specializovaný nebo interdisciplinární) usiluje o rozvoj poznání na mezinárodní úrovni, respektuje však přitom aktuální potřeby české společnosti a domácí kultury. Pracoviště AV ČR se podílejí na vzdělávání, a to především výchovou mladých badatelů při uskutečňování doktorských studijních programů, ale i pedagogickou aktivitou svých pracovníků. AV ČR též rozvíjí spolupráci s aplikovaným výzkumem a průmyslem. Řada společných mezinárodních projektů i výměny pracovníků se zahraničními partnerskými institucemi upevňují zapojení české vědy do mezinárodního kontextu.