S problematikou stanovování předpokládané hodnoty veřejné zakázky seznámili a nahlédli na ni z různých úhlů pohledu Mgr. Mojmír Florian, ÚOHS, Mgr. Pavel Herman, MMR ČR, Mgr. Ondrej Čurilla z HAVEL & PARTNERS a JUDr. Karel Zuska a Mgr. Jana Kralovianska z HOLEC, ZUSKA & PARTNEŘI.

  • Grandior Hotel Prague, Na Poříčí 42, Praha 1
  • čtvrtek 9. září 2021 od 14,00 h.
  • 14:00 - 18:00

Téma stanovování předpokládané hodnoty veřejné zakázky je trvale aktuálním. O to víc v situaci, kdy vstupní ceny některých materiálů (především ve stavebnictví) v posledním půlroce rapidně vzrostly a dochází tak k neočekávanému prodražování stavebních zakázek. Stanovit předpokládanou hodnotu veřejné zakázky v takovéto situaci není pro zadavatele snadné a je nezbytné lépe předvídat, jaké situace mohou v budoucnu nastat. Účastníci, kteří se akce mohli zúčastnit též on-line, byli seznámeni s rozhodnutími ÚOHS i Evropského soudního dvora z poslední doby, např. ve vztahu k rámcovým smlouvám a sčítání zakázek, stejně jako se specifiky stanovování předpokládané hodnoty u dotovaných zakázek. Prezentována byla též aplikace pomáhající při stanovování předpokládané hodnoty veřejné zakázky.   

zastita ministryne 2019 2

 Akce byla uspořádána v souladu s opatřeními a hygienickými pravidly vydanými Ministerstvem zdravotnictví ČR (dále jen "MZ").