S problematikou vyloučení účastníka zadávacího řízení dle § 48 ZZVZ Vás seznámili Mgr. Jan Slezák z TSK Praha, Mgr. Kateřina Lasák Slováčková z AK Kocián Šolc Balaštík a Mgr. Mojmír Florian z Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.  

  • on-line setkání - webinář
  • čtvrtek 3. února 2022
  • 14:00 - 16:00

S okolnostmi umožňujícími vyloučit účastníka zadávacího řízení se zadavatelé setkávají poměrně často. V několika málo případech je vyloučení účastníka povinností zadavatele, v ostatních situacích je vyloučení "jen" možností. Které podmínky pro vyloučení platí pro všechny účastníky zadávacího řízení a které jen pro vybraného dodavatele? Jak problematické je v některých případech odůvodnění, resp. prokázání důvodů, vyloučení účastníka? Je pro vyloučeného účastníka jednodušší podání námitek proti rozhodnutí o vyloučení, které je možností? Jak je to s vyloučením pro střet zájmů - kterým zákonem by se měl zadavatel řídit, resp. podle něj vylučovat? Seznámili jsme Vás s danou problematikou, která v sobě nese i mnoho otazníků, prezentována byla zároveň vybraná související rozhodovací praxe ÚOHS a judikatura soudů.  

V průběhu prezentace příspěvků byl poskytnut prostor na pokládání dotazů přednášejícím prostřednictvím on-line chatu, také byly zodpovězeny dotazy obdržené před setkáním prostřednictvím vyplněného webového formuláře.  

Všem registrovaným byl po skončení on-line setkání zaslán jeho videozáznam.