(06.10.2020;UOHS.cz ) Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil za kartelové dohody společnostem FUNNY SPORT, s. r. o., ERGO VH, spol. s r. o., a podnikající fyzické osobě Rudolfu Ferebauerovi pokuty v celkové výši 452 tisíc korun. Všichni účastníci správního řízení požádali o snížení pokuty narovnáním. Rozhodnutí ve věci již nabylo právní moci.

Účastníci správního řízení porušili zákon o ochraně hospodářské soutěže tím, že koordinovali nabídky do dvou výběrových řízení na veřejné zakázky malého rozsahu týkající se stavebních prací. V jednom případě se jednalo o veřejnou zakázku obce Dlouhá Loučka na výstavbu víceúčelového sportovního hřiště a ve druhém případě o veřejnou zakázku na rekonstrukci tenisového hřiště, jejímž zadavatelem bylo město Chropyně. Účastníci řízení podali do výběrových řízení nabídky sladěné tak, aby nejvýhodnější byla v obou případech nabídka společnosti FUNNY SPORT. Účastníci řízení jednali ve vzájemné shodě, čímž narušili hospodářskou soutěž v uvedených výběrových řízeních.
Úřad zahájil šetření na podnět Policie ČR, provedl místní šetření a zahájil s účastníky správní řízení. Vzhledem k souběhu dvou přestupků byla aplikována tzv. absorpční zásada, což znamená, že sankce byla uložena za nejpřísněji postižitelný přestupek a navýšena z důvodu souběžného spáchání dalšího přestupku.